Page 100 - 2_DIATMHMATIKO_ABSTRACT BOOK
P. 100

                   χρόνια 1931-2021
100 2o ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ
ΒΙΒΛΙΟ ΠΕΡΙΛΗΨΕΩΝ
  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ
www.huasections.gr
 ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ
  ΣΥΝΕΔΡΙΟ
THΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ
  ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ • ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ MAKEDONIA PALACE e - Posters
7-9 Οκτωβρίου 2021
χρόνια 1931-2021 ΟΥΡΟΛΟΓΙΚΗΣ
   39 ασθενείς. Ο κατακερματισμός του λίθου πραγματοποιήθηκε με την χρήση Holmium λέιζερ με την τεχνική της κονιορτοποίησης (ν=30), κονιορτοποίησης και pop-corn (ν=7), κατακερματισμού σε μικρά τεμάχια (ν=4) και κατακερματισμού σε μικρά κομμάτια και pop-corn (ν=5). Χρησιμοιήθηκε ίνα 200μ, η μέση τιμή μονάδων Housfield των λίθων ήταν 1016,21 και χρειάστηκαν κατά μέσο όρο 51.21 λεπτά για τον κατακερματισμό τους. Καλάθι αποβολής λίθων χρησιμοποιήθηκε σε 9 ασθενείς.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Άμεσα μετεχγειρητικά ελεύθεροι λίθου ήταν 34 από τους 46 ασθενείς. Τοποθετήθηκε pigtail σε όλους τους ασθενείς. Τρείς ασθενείς εμφάνισαν μετεχγειρητικά πυρετό και αιματουρία που ανταποκρίθηκαν σε συντηρητική αγωγή. Μετεγχειρητικά δύο ασθενείς υποβλήθηκαν σε εξωσωματική λιθοτριψία.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ: Η χρήση του ψηφιακού ουρητηροσκοπίου μίας χρήσης είναι ασφαλής και αποτελεσματική και κερδίζει συνεχώς έδαφος στην αντιμετώπιση των λίθων του ανώτερου ουροποιητικού στην καθημερινή πρακτική.
      P055
         ΠΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΤΑΤΙΤΙΔΑ; ΤΑ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΜΙΑΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΡΕΥΝΑΣ.
Κωνσταντίνος Σταματίου1, Vittorio Magri2, Ευαγγελία Σαμαρά3, Gianpaolo Perleti4, Richard Lacroix5, Γεώργιος Χριστόπουλος6, Βασιλισσα Καρανάσιου7, Νικόλαος Πιέρρης8, Alberto Trinchieri9
1 Ουρολογική Κλινική, Τζάνειο ΓΝΠ
2 Urology Secondary Care Clinic, ASST-Nord, Milan, Italy
3 Τζανειο ΓΝΠ
4 Faculty of Medicine and Medical Sciences, Ghent University, Ghent, Belgium 5 University of West Attica
6 Τζάνειο ΓΝΠ
7 ΓΝΑ Αγία Όλγα
8 Ουρολογική Κλινική, ΓΝΑ Αγία Όλγα
9 Manzoni Hospital, Lecco, Italy
    ΕΙΣΑΓΩΓΗ/ΣΚΟΠΟΣ: Πραγματοποιήσαμε μια έρευνα ερωτηματολογίου για να διερευνήσουμε ζητήματα στη διάγνωση της χρόνιας προστατίτιδας στην Ελλάδα. Οι απαντήσεις συγκρίθηκαν με εκείνες των Ιταλών εταίρων της κλινικής έρευνας σε μια προσπάθεια να διευκρινιστούν οι διαγνωστικές προσεγγίσεις στις χώρες της Νότιας Ευρώπης.
ΜΕΘΟΔΟΙ: Μεταφράσαμε το αρχικό ιταλικό ερωτηματολόγιο που παρουσίασαν οι Magri και Montanari στο πλαίσιο ενός ουρολογικού συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στο Μιλάνο στις 26 Οκτωβρίου 2018. Αυτό το ερωτηματολόγιο 5 πεδίων διερευνά τα χαρακτηριστικά της κλινικής πρακτικής και τις διαγνωστικές στρατηγικές για τη διαχείριση της χρόνιας προστατίτιδας. (Χρόνια Βακτηριακή Προστατίτιδα ή Χρόνια Προστατίτιδα / Σύνδρομο Χρόνιου Πυελικού Πόνου). Μετά την επικύρωσή του, το ερωτηματολόγιο ανέβηκε στο Διαδίκτυο και οι Έλληνες επαγγελματίες υγείας κλήθηκαν μέσω ταχυδρομείου να απαντήσουν. Οι απαντήσεις συγκρίθηκαν με εκείνες των Ιταλών ομολόγων τους, προκειμένου να προσδιοριστούν ομοιότητες και διαφορές.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Υπάρχει μεγάλη ποικιλία στις προτιμήσεις των συμμετεχόντων για διαγνωστικές μεθόδους, εργαστηριακές εξετάσεις και κλινικές εξετάσεις τόσο στην Ιταλία όσο και στην Ελλάδα. Και στις δύο χώρες πολλές απο διαγνωστικές εξετάσεις που πραγματοποιούνται σε ασθενείς είναι προσανατολισμένες μόνο για να αποκλείσουν άλλες καταστάσεις (π.χ. καλοήθης υπερπλασία του προστάτη, καρκίνος της ουροδόχου κύστης), αλλά οι πιο κατάλληλες μέθοδοι και δοκιμές για την αξιολόγηση της προστατίτιδας χρησιμοποιούνται λιγότερο συχνά.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Υπάρχει μια ευρεία ποικιλία στις προτιμήσεις των κλινικών ιατρών τόσο στην Ελλάδα όσο και την και Ιταλία. Παρόλο που διατίθενται ειδικές διαγνωστικές εξετάσεις για τη διαφοροποίηση και την κατηγοριοποίηση των τύπων της προστατίτιδας, χρησιμοποιούνται λιγότερο κατάλληλες μέθοδοι και εξετάσεις. Υπό το φως αυτών των στοιχείων, καθίσταται επιτακτική η ανάγκη καθορισμού σαφών κατευθυντηρίων γραμμών για τη βέλτιστη διάγνωση της χρόνιας προστατίτιδας.
         




































































   98   99   100   101   102