Skip to main content

Τα στοιχεία σας απαιτούνται με σκοπό την εξυπηρέτηση της επικοινωνίας μας, τηρούνται κατά την διάρκεια της επικοινωνίας μας και μετά το τέλος της διαγράφονται ή αποθηκεύονται με την συγκατάθεσή σας και δεν διαβιβάζονται σε τρίτους. Τα πεδία με * είναι υποχρεωτικά.

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας, θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την συμμετοχή σας στο 2ο Πανελλήνιο Διατμηματικό Συνέδριο της ΕΟΕ, το οποίο διοργανώνεται σε πρωτόγνωρες για όλους μας συνθήκες, 7-9 Οκτωβρίου 2021, στην φιλόξενη πόλη της Θεσσαλονίκης.

Το “Διατμηματικό" Συνέδριο της ΕΟΕ, αποτελεί την πρώτη μεγάλη Ουρολογική Εκδήλωση στην χώρα μας, μετά από δύο και πλέον χρόνια!

Η Οργανωτική Επιτροπή, εφαρμόζοντας τις οδηγίες της Πολιτείας, φρόντισε για την έγκαιρη μετατροπή του Συνεδρίου σε Υβριδικό (διεξαγωγή με φυσική παρουσία και ταυτόχρονη διαδικτυακή μετάδοση. Η Εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε απόλυτα ασφαλές περιβάλλον, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα διοργάνωσης συνεδρίων και τα μέτρα προστασίας για τον περιορισμό της πανδημίας. Ακόμη και στην περίπτωση που όλοι απευχόμαστε, επιβληθεί απαγόρευση Εκδηλώσεων για επιδημιολογικούς λόγους, έχει προβλεφθεί το συνέδριο να μετατραπεί σε διαδικτυακό. Η Γραμματεία μας, έχοντας αναλάβει εξολοκλήρου την οργάνωση του Συνεδρίου μας, προσπάθησε και κατάφερε να ανταπεξέλθει στις νέες απαιτήσεις στον τομέα των Επιστημονικών Εκδηλώσεων.

Το Διατμηματικό συνέδριο έχει καθιερωθεί πλέον στην συνείδηση όλων των συναδέλφων μελών μας, ως μια σημαντική Επιστημονική Εκδήλωση, τόσο ως προς την ποιότητα αλλά και την πληρότητα παρουσίασης της σύγχρονης Ουρολογικής πρακτικής. Τα Τμήματα με πλήρη αυτονομία και το σπουδαιότερο με άνεση χρόνου, που δεν διαθέτουν στο τακτικό Πανελλήνιο Συνέδριο, παρουσιάζουν τα θέματα που απασχολούν την υπο-ειδικότητάς τους.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τις Συντονιστικές Επιτροπές των Τμημάτων για την συνεργασία τους στην προετοιμασία του Συνεδρίου. Η Επιστημονική επιτυχία του συνεδρίου έχει το δικό τους αποτύπωμα. Παράλληλα ευχαριστώ όλους τους ομιλητές & συντονιστές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Ειδική αναφορά πρέπει να γίνει στον Γενικό Γραμματέα κ. Αθανάσιο Δελλή και τον Ειδικό Γραμματέα κ. Μάρκο Καραβιτάκη για τον χρόνο που αφιέρωσαν ως εκπρόσωποι του ΔΣ στην προετοιμασία της Εκδήλωσης.

Τέλος, ευχαριστούμε όλους εσάς που παρά τις αντίξοες περιστάσεις, ήρθατε στην Θεσσαλονίκη για τις εργασίες του Συνεδρίου μας αλλά και όσους θα το παρακολουθήσουν μέσω διαδικτύου.

Επίσης θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες του ΔΣ, στις Εταιρείες-Χορηγούς που συμμετέχουν και στηρίζουν το Συνέδριο, καθότι χωρίς την δική τους ευγενική αρωγή το Συνέδριο δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί.

Με Φιλικούς Χαιρετισμούς
Γεράσιμος Αλιβιζάτος
Πρόεδρος ΔΣ της ΕΟΕ

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Από τη θέση του προέδρου της Συντονιστικής Επιτροπής του Τμήματος Ανδρολογίας – Υπογονιμότητας της ΕΟ.Ε., σας καλωσορίζω στο 2ο Διατμηματικό Συνέδριο της Εταιρείας.
Κοιτάζοντας πίσω στον Ιούνιο του 2019, διοργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε το 1ο Διατμηματικό Συνέδριο, σαν ένα πείραμα, καθώς έγινε μια προσπάθεια να συγκεντρωθούν οι εκδηλώσεις των Τμημάτων της Ε.Ο.Ε. σε κοινό χώρο και χρόνο, σε αντίθεση με το ότι γινόταν πριν, με το κάθε Τμήμα να διοργανώνει το δικό του Συνέδριο. Νομίζω πως δεν χωρά καμία αμφιβολία για την επιτυχία του εγχειρήματος, ώστε να καθιερωθεί πλέον ήδη ως θεσμός.
Έκτοτε βέβαια υπό τη σκιά της Πανδημίας βιώσαμε πολλές και βίαιες αλλαγές στη ζωή μας, από την απώλεια των συνηθειών και των ευχάριστων ενασχολήσεών μας, έως και την απώλεια γνωστών, συγγενικών, αγαπημένων ή προσφιλών μας προσώπων. Αλλαγές που άφησαν σίγουρα το αποτύπωμά τους σε όλους μας. Ανάμεσα σε αυτές ήρθαν και αλλαγές στον τρόπο που επικοινωνούμε, αλληλεπιδρούμε, ανταλλάσουμε πληροφορίες και εκπαιδευόμαστε.
Επιστρέφοντας λοιπόν πλέον, έστω και μερικώς σε μία κανονικότητα και στη δια ζώσης διεξαγωγή και παρακολούθηση Επιστημονικών Εκδηλώσεων, σας προσκαλώ να παρακολουθήσετε το πρόγραμμα του Τμήματος Ανδρολογίας – Υπογονιμότητας από κοντά ή διαδικτυακά, καθώς έγινε από τη Συντονιστική Επιτροπή μια εξαιρετική προσπάθεια να καλύψουμε πρακτικά, καθημερινά θέματα, αλλά ταυτόχρονα να συμπεριλάβουμε νέες θεραπείες που ήδη τείνουν να πάρουν τη θέση τους στην καθημερινή κλινική πραγματικότητα, αλλά και να δώσουμε το στίγμα των πραγμάτων που όπως φαίνεται έρχονται και θα προσδιορίσουν το αύριο της Ανδρολογίας.
Υπό αυτή την οπτική, θα αναπτυχθεί επιλεγμένη θεματολογία στις Ενότητες της Στυτικής Δυσλειτουργίας, της Ανδρικής Υπογονιμότητας, της Σεξουαλικής Ιατρικής, της Χειρουργικής Ανδρολογίας και της Εκπαίδευσης στην Ανδρολογία, ενώ θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στο ευρύ Ουρολογικό κοινό τα διαγνωστικά και θεραπευτικά Πρωτόκολλα στην Ανδρολογία, ένα σημαντικό πόνημα που ξεκίνησε με πρωτοβουλία του ΙΜΟΠ εδώ και 2 χρόνια και πλέον ολοκληρώνεται.
Τέλος θα ήθελα να σας προσκαλέσω να συμμετέχετε ενεργά στη Γενική Συνέλευση και τις Εκλογές για τη νέα Συντονιστική Επιτροπή του Τμήματος, στην οποία ως απερχόμενος Πρόεδρος εύχομαι να δω να διεκδικούν θέση πολλά νέα πρόσωπα.

Με απεριόριστη εκτίμηση

Σωτήρης Κ. Ανδρεαδάκης
Πρόεδρος του Τμήματος Ανδρολογίας – Υπογονιμότητας

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Το τμήμα της Ουρογεννητικής Ογκολογίας σας καλωσορίζει στο δεύτερο Διατμηματικό συνέδριο που διοργανώνει η Ελληνική Ουρολογική Εταιρεία στη Θεσσαλονίκη. Είναι η δεύτερη διοργάνωση συνεδρίου με τέτοια δομή, όπου κάθε τμήμα υποειδικότητας είναι υπεύθυνο και ανεξάρτητο για την θεματολογία και τους ομιλητές που προσκαλεί και παράλληλα με όλα τα άλλα τμήματα συμπληρώνουν ένα πλήρες και πυκνό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που καλύπτει όλο το φάσμα της Ουρολογίας. Η Οργανωτική́ Επιτροπή́ του τμήματος μας έχει καταρτίσει ένα επιστημονικό́ πρόγραμμα το οποίο, μέσα σε τέσσερεις δίωρες συνεδρίες, θα έχει καλύψει όλο σχεδόν, το επιστημονικό́ φάσμα του γνωστικού́ αντικειμένου της ουρογεννητικής ογκολογίας με την βοήθεια ομιλητών εγνωσμένης επιστημονικής αξίας.
Αισιοδοξούμε ότι το συνέδριο αυτό θα έχει την ίδια επιτυχία με το προηγούμενο παρά το γεγονός ότι οι συνθήκες που διαμορφώθηκαν λόγω της πανδημίας καθιστούν την διοργάνωση του πιο δυσχερή. Δυστυχώς όλοι οι ξένοι ομιλητές είχαν προβλήματα μετακίνησης λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών και της υποχρεωτικής καραντίνας που έχουν θέσει ορισμένες χώρες, και θα παρουσιάσουν τις ομιλίες τους διαδικτυακά. Επίσης η πληρότητα των αιθουσών περιορίζεται σε έναν συγκεκριμένο αριθμό συνέδρων βάση των οδηγιών του υπουργείου υγείας. Παρόλα αυτά ελπίζουμε στην διαδραστικότητα όσων παρακολουθήσουν το συνέδριο, είτε δια ζώσης είτε απομακρυσμένα, και θα είμαστε ευτυχείς να ξανασυναντήσουμε όσους φίλους ουρολόγους καταφέρουν να έρθουν στην Θεσσαλονίκη.
Εύχομαι σε όλους σας καλό́ Συνέδριο και στο κοντινό μέλλον να μπορούμε όλοι να βρισκόμαστε και να ανταλλάσσουμε απόψεις και εμπειρίες από κοντά χωρίς περιορισμούς και μάσκες.

Με εκτίμηση

Ιωάννης Βαρκαράκης
Προέδρος του Τμήματος Ουρογεννητικής Ογκολογίας

Αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι,

σας καλωσορίζουμε στο 2ο Πανελλήνιο Διατμηματικό Συνέδριο της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρίας που διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη, σε ιδιαίτερες συνθήκες λόγω της πανδημίας του COVID.
Η οργανωτική επιτροπή και η επιτροπή του τμήματος της Ενδοουρολογίας και Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής Ουρολογίας και Ουροτεχνολογίας καταρτήσαμε ένα πρόγραμμα με πολλές συνεδριάσεις καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα σύγχρονων θεμάτων που καλύπτουν τα νεότερα δεδομένα και τις τάσεις στη σύγχρονη ενδοουρολογία και λαπαροσκοπική χειρουργική με βασικό γνώμονα την προσπάθεια για τη συνεχή επιμόρφωση και τη δια βίου εκπαίδευση του Έλληνα Ουρολόγου. Ελπίζουμε τα ερεθίσματα που θα λάβουμε όλοι μας να αποτελέσουν εφαλτήριο για να προάγουμε τις γνώσεις μας και την καθημερινή μας κλινική πρακτική, ώστε να βελτιώσουμε την παροχή ιατρικών υπηρεσιών στους ασθενείς μας.
Σεβόμενοι τους υγειονομικούς κανόνες, δυστυχώς δε θα μπορέσουμε να παρέχουμε τις hands on training συνεδρίες που έχει φανεί να αποτελεί σημαντικό κομμάτι στην επιμόρφωση μας.
Με προσδοκίες για ένα επιτυχές συνέδριο και ευχαριστίες στους ομιλητές και στους συμμετέχοντες, σας ευχόμαστε καλή παρακολούθηση, είτε με φυσική παρουσία, είτε διαδικτυακά.

Με εκτίμηση

Στάιος Ν. Δημήτριος
Προέδρος του Τμήματος Ενδοουρολογίας, Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής Ουρολογίας και Ουροτεχνολογίας

Αγαπητοί συνάδελφοι

Ο πρόεδρος και τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής του τμήματος Ουροδυναμικής Νευρο-ουρολογίας και Γυναικολογικής Ουρολογίας (Ο.ΝΟ.ΓΟ.) της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας, έχουμε την τιμή και τη χαρά να σας καλωσορίζουμε στο 2ο Πανελλήνιο Διατμηματικό Συνέδριο που διοργανώνεται στο συνεδριακό κέντρο Macedonia Palace 7 – 9 Οκτωβρίου 2021.
Το Διατμηματικό Συνέδριο έχει καθιερωθεί ως το κύριο επιστημονικό συνέδριο των τμημάτων της ΕΟΕ, εφάμιλλο σε εμβέλεια με το Πανελλήνιο ουρολογικό συνέδριο. Φιλοδοξία του είναι να επιτύχει τους στόχους της επικαιροποιημένης επιστημονικής κατάρτισης, της εποικοδομητικής ανταλλαγής απόψεων αλλά και της δυνατότητας συνάντησης των συναδέλφων εκ του σύνεγγυς μετά από μακρά περίοδο απομονωτισμού, λόγω της πανδημίας του COVID-19.
Η θεματολογία του συνεδρίου, αναφορικά με το τμήμα μας, εστιάζεται σε θέματα λειτουργικής ουρολογίας που αποτελούν ενίοτε δυσεπίλυτο πρόβλημα πληθώρας ασθενών μας και στον διεθνώς καθιερωμένο ρόλο της φυσικοθεραπείας στην αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών. Παράλληλα, παρουσιάζονται διεξοδικά οι λύσεις στο πρόβλημα της μετεγχειρητικής υποτροπής επί ακράτειας προσπαθείας. Η κεντρική “state of the art” ομιλία αφορά στις τεχνικές νευροτροποποίησης από τον καθηγητή Karel Everaert, εκπροσωπώντας την International Continence Society.
Συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους τους ομιλητές για την άρτια οργάνωση των παρουσιάσεών τους, προκειμένου να γίνει πράξη η παρούσα εκδήλωση.
Με τη διαβεβαίωση ότι η οργανωτική επιτροπή θα κάνει τις καλύτερες προσπάθειες ώστε το τελικό αποτέλεσμα του συνεδρίου να είναι ανάλογο των προσδοκιών σας, σας καλούμε να συμμετάσχετε σε αυτή την προσπάθεια και περιμένουμε την ενεργό συμμετοχή σας.

Με εκτίμηση

Διαμαντής Φλωράτος
Προέδρος του Τμήματος Ουροδυναμικής Νευροουρολογίας και Γυναικολογικής Ουρολογίας